Martinus pakketten actie 2021

Aansluitend op de feestdag van Sint Maarten op 11 november organiseert de werkgroep Diaconie van de H. Maria Magdalenaparochie op zaterdag 13 november alweer voor de elfde keer een inzameling van levensmiddelen in Princenhage. Dat gebeurt bij de supermarkt van Albert Heijn en bij de supermarkt van de Jumbo. Klanten worden bij de ingang van de supermarkt gevraagd om naast hun eigen boodschappen een of meerdere extra artikelen te kopen en die te schenken aan de Martinus pakketten actie.

 

Sint Maarten was de heilige die de helft van zijn mantel gaf aan een bedelaar. Hij leerde ons te delen met mensen die het minder goed hebben dan wij.

De actie komt dan ook ten goede aan mensen en gezinnen in Breda-West die het niet breed hebben. Via onze contacten en een maatschappelijk netwerk heeft de werkgroep vele adressen verzameld waar mensen wonen die moeite hebben om rond te komen. Natuurlijk zorgen wij er goed voor dat alle adressen anoniem blijven.

Hoe werkt het?
Op zaterdag 13 november staan er bij de supermarkt vrijwilligers klaar die u aan de actie herinneren en zo nodig suggesties geven. Vrijwilligers rijden de wagentjes met de verzamelde producten naar het parochiecentrum bij de Martinuskerk. Van de ingezamelde artikelen stelt de werkgroep voedselpakketten samen. Deze pakketten worden bezorgd bij mensen en gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

Ook kunt u tot 13 november uw boodschappen afgeven bij:

–      het Martinushuis (Haagsemarkt 4): iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur;
–      het parochiesecretariaat van Effen (naast de kerk): vrijdagmorgen van 9.00-11.00 uur;
–      het parochiesecretariaat van Prinsenbeek (iedere werkdag van 9.00 tot 11.30 uur).

De afgelopen jaren was de actie een succes. We hopen ook dit jaar met de feestdagen in het vooruitzicht weer veel mensen en gezinnen blij te maken.

Doet u mee?

Bij voorbaat hartelijk dank.

Werkgroep Martinus pakketten actie, H. Maria Magdalenaparochie

 

 

Print Friendly, PDF & Email