Blijf op de hoogte 

Nieuws

Samen (weer) in actie voor de Voedselbank

Meer dan 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De Voedselbank helpt
wekelijks 120.000 mensen in Nederland met voedselhulp en gaat zo voedselverspilling
tegen.
Ook in Breda zijn vele gezinnen voor de basisproducten afhankelijk van de Voedselbank om
dagelijks gezond te kunnen eten. Door hen te helpen biedt de Voedselbank deze gezinnen
de (financiële) ruimte en rust om er weer bovenop te komen.
De Voedselbank, broodnodig dus! Daarom komen we graag (weer) samen in actie.

(meer…)
Print Friendly, PDF & Email

Familiezondagen

Familiezondag: iedere derde zondag van de maand

ontmoeten – vieren – leren

Print Friendly, PDF & Email

Gerarduskalender 2024

Elke dag een beetje spirit!

Vanaf heden weer te koop op het secretariaat in Prinsenbeek:
De Gerarduskalender 2024!

Prijs: €9,75

Print Friendly, PDF & Email

Vredesweek 16-24 september: ‘On-vrede en nu?’

Uit de vredeskrant van PAX:
‘Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht. Met zeggenschap voor lokale gemeenschappen. Met sterke democratische waarden en instituten. In Nederland geloven we graag dat wij die zaken op orde hebben. Maar onze democratie staat onder druk. Steeds meer mensen wantrouwen de rechtstaat, de politiek, de media. Conflict, haat en geweld liggen dagelijks op de loer en als we eerlijk naar de stand van zaken kijken zien we dat het systeem in Nederland piept en kraakt onder structureel onrecht, dat de verdeling van macht scheef is en dat het sociale weefsel dat onze samenleving bij elkaar houdt afbreekt.’

Voor ons allemaal klinkt het in de Vredesweek opnieuw weer luid en duidelijk dat wij alert moeten zijn en blijven, want on-vrede begint vaak in het klein en dicht bij huis.

Oecumenische vieringen Johanneskerk-St. Martinuskerk

  • 21 september: Donderdagochtendgebed voor de Vrede om 9.00u. in de Johanneskerk
  • 24 september: Viering om 11.00u. in de St. Martinuskerk
Print Friendly, PDF & Email

60 jaar kerk OLV ten Hemelopneming Prinsenbeek

17 September wordt er in de viering aandacht besteed aan het 60 jarig jubileum van de kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek.

Ook zal deze zondag de familiezondag weer van start gaan.
De werkgroep Familiezondagen zal tijdens de viering een kinderwoorddienst (-nevendienst) verzorgen waarin speciale aandacht voor de gezinnen/kinderen.
Van harte welkom!

Print Friendly, PDF & Email

Poolse parochie ontvangt relikwie heilige Maximiliaan Maria Kolbe

Tijdens de eucharistieviering van zondag 10 september, zal een relikwie van de heilige pater Maximiliaan Maria Kolbe in de muren van de Bredase H. Mariakerk worden geplaatst. Generaal overste van de congregatie Societas Christi pro Emigrantibus, Krzysztof Olejnik, komt voor deze gelegenheid naar Breda en draagt samen met pastoor Józef Okonek SChr de heilige mis op; [bisschop Liesen zal de hoofdcelebrant zijn].

De Mariakerk is de parochiekerk voor de Poolse parochie van de . Maximiliaan Kolbe maar wordt op zaterdagavond ook gebruikt door de parochie van de heilige Familie. De Poolse parochie werd op 1 november 2009 opgericht door bisschop Van den Hende. De parochie is vernoemd naar de Poolse pater Maximiliaan Kolbe OFMConv die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het concentratiekamp Auschwitz werd vermoord.

Het is betekenisvol dat de relikwie juist tijdens de heilige mis een plek krijgt in de kerk. Tijdens de viering van de heilige mis staan het lijden, het sterven en de verrijzenis van Christus centraal. Jezus gaf vrijwillig zijn leven om mensen te redden van de eeuwige dood. Pater Kolbe volgde Christus heel concreet na, door vrijwillig de plaats in te nemen van een terdood veroordeelde huisvader (Franciszek Gajowniczek). Pater Maximiliaan Maria Kolbe werd op 10 oktober 1982 heiligverklaard; zijn gedachtenis wordt wereldwijd gevierd op 14 augustus.

Pastoor Okonek benadrukt dat alle gelovigen in het bisdom welkom zijn bij deze bijzondere gebeurtenis. Na de de viering (van 10:30 uur) is iedereen welkom bij een feestelijk samenzijn in de parochiezaal.
• Wekelijks is er op zondag een Poolse eucharistie in de H. Mariakerk in Breda (9:00 en 10:30 uur) en in Bergen op Zoom (18:00 uur). In Koewacht zijn de vieringen een keer in de maand.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email