Blijf op de hoogte 

Nieuws

Gezinsdag aan zee 29 juni

Gezinsdag aan Zee 2024

Op zaterdag 29 juni 2024 is de Gezinsdag aan Zee! Van harte welkom, en dat geldt ook heel bijzonder voor ouders die hun kinderen alleen opvoeden.

Zo vlak voor de start van de zomervakantie komen we samen in de strandkerk van Cadzand-Bad in Zeeuws-Vlaanderen. Op een steenworp afstand van de zee maken we er een fijne dag van waarin we ons als gezinnen verdiepen in ons mooie katholieke geloof.

Kapelaan Luc Simons spreekt voor de volwassenen. Hij vertelt over zijn eigen leven, bekering en roeping en geeft handreikingen voor onze ‘roeping’ als ouders. De kinderen tot en met 18 jaar hebben hun eigen programma aan zee of rondom de strandkerk. We vieren samen de Eucharistie en gedurende de dag is er de mogelijkheid om in stilte te bidden bij het Allerheiligste (Jezus zelf in de hostie) en om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen.

In de middag gaan we lekker uitwaaien bij de zee en we sluiten of met een barbecue. Opgeven kan via: www.bisdombreda.nl/agenda/gezinsdag of gezin@bisdombreda.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Terugblik paasviering Eritrese gemeenschap

De Eritrese gelovigen vierden op 4 mei het orthodoxe Paasfeest in de kerk H. Moeder Gods Effen. Onze vice-voorzitter Jan Hendrickx heeft opgeschreven hoe hij dit heeft ervaren.

De Paasviering van de Eritrese gemeenschap die afgelopen zaterdag in onze kerk gehouden is was een uitzonderlijke gebeurtenis. Een verslag van het verloop en hoe ik het beleefd heb.

Het komt wat later op gang dan verwacht. Net voor 18.00 uur ter plaatse even overleg met de politie, maar er is dan nog niemand. Een van de eerste bezoekers zijn enkele vrolijke jongens die aan komen scheuren op hun fatbikes. Met de priesters en mensen van de organisatie worden de praktische zaken doorgesproken. Allerlei spullen die bij hun traditie horen worden binnen gebracht en opgebouwd. Heel rustig komt alles op gang en komen de bezoekers binnen. Ouders met kinderen, opa’s en oma’s, een mevrouw in een rolstoel wordt naar voren gebracht. Maar vooral veel jonge mensen, heel veel vrolijke jonge mensen. Een jonge vrouw met een baby vraagt waar de keuken is. Sommigen willen kennelijk tussendoor wat eten. Het kantoor van ons secretariaat wordt ingericht als eetruimte.

(meer…)
Print Friendly, PDF & Email

Bidden rozenhoedje in de meimaand

In de maanden mei en oktober willen we graag aandacht geven aan Maria. We zullen daarom samen het rozenhoedje bidden in de kapel in de kerk van Prinsenbeek.
Iedere woensdag in deze 2 maanden bent u
van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.
Aanvang: 14.30 uur
De eerste keer zal dus zijn op 1 mei a.s.
Bid u mee?

I

Print Friendly, PDF & Email

Gospeldienst Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, is er voorafgaand aan Breda Jazz de traditionele gospeldienst in de Grote Kerk, georganiseerd door de Raad van Kerken. Dit jaar werkt Gospelformatie JOY! mee aan deze dienst. JOY! werd in 1998 opgericht en is door de jaren heen uitgegroeid tot een professionele gospelgroep met vele concerten in binnen- en buitenland en optredens op radio en TV. De tien zangers van JOY! halen hun inspiratie uit zowel moderne gospels (van o.a. Israël Houghton, Kirk Franklin, LCGC en Kurt Karr) als bekende traditionals zoals ‘Oh Happy Day’ en ‘This Little Light of Mine’.
Vanuit de Bredase kerken zijn de voorgangers in deze dienst: Norbert Schnell (vicaris-generaal van het bisdom), Hans van der Meulen (voorganger van de Evangelische Kerk Jefta) en Ton van Prooijen (predikant van de Protestantse Gemeente Breda). Aart Bergwerff, de organist van de Grote Kerk, zal tijdens deze dienst ook spelen.

Print Friendly, PDF & Email

Actie Voedselbank meimaand

Samen (weer) in actie voor de Voedselbank
Meer dan 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De Voedselbank helpt
wekelijks 120.000 mensen in Nederland met voedselhulp en gaat zo voedselverspilling
tegen.
Ook in Breda zijn vele gezinnen voor de basisproducten afhankelijk van de Voedselbank om
dagelijks gezond te kunnen eten. Door hen te helpen biedt de Voedselbank deze gezinnen
de (financiële) ruimte en rust om er weer bovenop te komen.
De Voedselbank, broodnodig dus! Daarom komen we graag (weer) samen in actie.

Wat doet onze parochie hieraan? => Meimaand-actie Voedselbank
In mei organiseert de werkgroep Diaconie van onze parochie wederom een inzamelingsactie
voor de Voedselbank. Deze inzameling vindt plaats in alle 3 de parochiekernen: Effen,
Princenhage en Prinsenbeek. De Herfstactie start op 1 mei en zal de hele maand mei duren.

(meer…)
Print Friendly, PDF & Email

Reliek Heilige Bernadette Soubirous naar Nederland

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan.

In het bisdom Breda trekt de reliekschrijn van zaterdag 20 tot en met donderdag 25 april langs kerken in Hulst, Sint Willebrord, Bergen op Zoom en Breda.

Op de website van het bisdom is hieromtrent alle informatie te vinden. Tevens is er een speciale themapagina rondom de reliekschrijn.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email