Bedevaart Kevelaer gaat niet door

De bedevaart naar Kevelaer die vanuit Breda e.o. en Oost Zeeuws Vlaanderen zou plaatsvinden op 3 en 4 augustus 2020, gaat helaas niet door. Dat laat de organiserende Broederschap in een brief aan de pelgrims weten.

Hierin schrijft de voorzitter, Vicaris Wiel Wiertz: “Met velen zijn we in 2019 […] voor de 300ste keer op bedevaart geweest naar Kevelaer. ‘Tot volgend jaar’, zeiden we toen.

En hoewel we enerzijds genoten hebben van de wat andere onderdelen dan we gewoon waren -het was immers onze jubileumbedevaart-, zeiden we bij het afscheid toch ook tegen elkaar: ‘Tot volgend jaar, dan is alles weer gewoon als altijd’.

Hoe anders is het nu, in 2020. Te midden van deze periode waarin het Coronavirus en de indamming daarvan wereldwijd volop aandacht vraagt, moeten wij besluiten om de bedevaart van dit jaar, 2020, af te gelasten. We kunnen dit jaar niet naar Kevelaer. Dat doet velen van u en ook ons als bestuur van de Broederschap verdriet.

Tegelijkertijd weten wij dat dit noodzakelijke besluit kan rekenen op begrip en instemming. In 2020 gaan we niet. In 2021 hopen we weer wel te gaan.
We laten u via zoveel als mogelijke informatiekanalen weten welke datums er voor 2021 in uw agenda mogen worden aangekruist.

Als bestuur van de Broederschap van Kevelaer wensen wij u goede moed toe in deze moeilijke tijd. En uithoudingsvermogen. Gezondheid voor uzelf en voor wie u lief zijn. Geloof, hoop en vertrouwen.”

Print Friendly, PDF & Email