Wie doet er mee met de herdertjestocht?

Dit jaar is er weer een mooie herdertjestocht in de Martinuskerk in Princenhage en dit keer ook in de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Jij wordt uitgenodigd om samen met jouw ouders, broers en zussen de tocht te gaan lopen. Beide tochten worden op hetzelfde tijdstip gehouden. Namelijk op zaterdag 24 december tussen 16.00u en 17.00u.


Binnen een kwartiertje loop je langs verschillende taferelen van het kerstverhaal. De laatsten kunnen om 16.45u starten. Bij ieder tafereel wordt een stukje van het kerstverhaal verteld. Je ontmoet heel veel engelen, maar ook de soldaat waar je je kunt laten inschrijven voor de tocht; de volkstelling gebeurde ook vóór de geboorte van Jezus. Op het laatst kun je op kraamvisite bij Maria, Jozef en het kindje Jezus. Laat je maar verrassen!

Je mag zelf verkleed komen als herder, Jozef of Maria. Of misschien vind je het leuk om als engel te komen. Bedenk zelf maar wat het beste bij jou past. Het hoeft niet, maar mag wel. Je wordt dan helemaal in het kerstverhaal opgenomen.

Aanmelden vooraf is niet nodig

Mocht je het leuk vinden om in Princenhage zelf mee te zingen met het engelenkoor van de Meertenzangertjes (jongens en meisjes 6 tot 11 jaar), dan mag je je bij meertenzangertjes@gmail.com aanmelden. In Prinsenbeek zal het koor Intermezzo zingen.

We ontmoeten jullie graag op zaterdag 24 december tussen 16.00 en 17.00 uur

Tot dan! Namens de Werkgroep Kinderkerk Kerstviering, Parochie Heilige Maria Magdalena

Print Friendly, PDF & Email