Rugzakjes voor kamp Moria

Rugzakjes voor kamp Moria op kamp Lesbos voor alle gevluchte kinderen.

Het Mondiaal Centrum Breda gaat een grote actie houden om rugzakjes met inhoud in te zamelen voor alle gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos.

We zijn daardoor geïnspireerd door Carla Marcelissen uit Dongen, die zelf enkele maanden geleden vrijwilligerswerk verricht heeft op Lesbos.
Deze actie is voor kinderen hard nodig, omdat het ook voor deze kinderen in de Coronatijd extreem saai is. De kinderen in Nederland kunnen over het algemeen thuis gewoon doorleren en zich met het speelgoed redelijk vermaken in en om het huis of in de parken en bossen van de stad.
Maar in vluchtelingenkampen is het vooral voor de kinderen echt oersaai. Kinderen moeten namelijk in hun tent blijven waar echt niks te doen is.
Naar school gaan was al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een krantje was al alles wat ze konden doen.
Dit alles mag zelfs nu niet meer door Corona. Iedereen moet in zijn tent blijven.

Hoe fijn is het dan om een mooie en gave rugzak te krijgen met 4 of 5 speeltjes erin, waar je ook nog wat van kunt leren. Als onze regering deze kinderen niet wil halen zullen we zelf iets moeten doen zodat het voor de kinderen nog een beetje leefbaar is. Daarom sluiten we als Mondiaal centrum ook aan bij de internationale Stichting Because we Carry, die gelooft dat je zelf verandering in de wereld kunt brengen met deze kleine intiatieven.

Voor meer informatie kun je kijken op:

https://www.becausewecarry.org/2020/04/daar-gaan-we-alle-rugzakjes-verzamelen/
of
www.mondiaalcentrumbreda.nl

Print Friendly, PDF & Email