Bedevaart naar Kevelaer

De Broederschap van O. L. Vrouw van Kevelaer Breda e.o. en Oost-Zeeuws-Vlaanderen organiseert op dinsdag 9 en woensdag 10 augustus 2022 haar jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. Twee dagen van bezinning, gebed, vieren, processies en veel gezelligheid. Dit alles onder de bescherming van Maria, Troosteres van de bedroefden

Maria, de moeder van onze Heer Jezus Christus, doet vele mensen steeds weer naar vele bijzondere plaatsen pelgrimeren. Maria is voor veel mensen een voorbeeld van geloof, maar ook een voorspreekster in alle nood. In Kevelaer wordt Maria vereerd als de Troosteres van de bedroefden. Zij slaat haar arm om mensen heen die lijden en een zwaar kruis te dragen hebben. Zij troost ons en ze wijst ons de weg naar haar Zoon wanneer ze ons op het hart drukt: ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’. Op deze bedevaart willen we ons weer laten inspireren door Maria en al onze vragen en zorgen bij haar neerleggen.

Sinds 1719, 303 jaar geleden dus, gaan jaarlijks vele mensen vanuit Breda en omgeving op bedevaart naar Kevelaer. Sinds de jaren ’50 gaan er ook pelgrims uit Zeeuws-Vlaanderen mee.

Inlichtingen: www.bedevaartkevelaer.nl of info@bedevaartkevelaer.nl
Secretaris: Hanneke Oomen, hannekeoomen@online.nl

Of van harte welkom tijdens de wervingsbijeenkomsten:

  • Breda Centrum: 12 juni na de eucharistieviering van 10.30 uur in de exedra van de kathedraal, St. Janstraat 8 te Breda.
  • St. Willebrord: 22 juni 19.30 uur, Pastoor Bastiaansensingel 32, Sint Willebrord.
  • Zundert: 22 juni 19.30 uur Molenstraat 9, Zundert
  • Oosterhout: 29 juni na de eucharistie van 19.00 uur in de basiliek, Markt 28, Oosterhout.
  • Hulst: 10 juli na de viering van 11.00 uur basiliek, Steenstraat 2 Hulst.

 

 

Print Friendly, PDF & Email