Ervaring van één van de ouders:

Zondag 21 november was het dan weer zo ver, iedere 3e zondag van de maand: familiezondag! Dit keer was het voor de organisatie op het laatste moment nog even hard aanpoten in verband met alle vers aangekondigde maatregelen. Maar het mocht de pret niet drukken, ze hebben er wederom iets moois van weten te maken.

De bijeenkomst stond in het teken van Christus Koning, een hoogfeest binnen de Katholieke Kerk dat eind november gevierd wordt, op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. De daarop volgende zondag is het begin van de advent, het begin van het nieuwe kerkelijk jaar.

Voor de allerkleinsten (en hun ouders) en de kinderen t/m 10 jaar was er een speurtocht buiten uitgezet waarbij zij op zoek gingen naar de kronen van de koning. Achter elke kroon zat een afbeelding, een woord of een zin verscholen. Deze aanwijzingen gaven hen uiteindelijk het thema van de viering: “Ik hoor bij Jezus”. Vervolgens mochten zij binnen om-en-om aan de slag om een prachtige gouden kroon te versieren met plaksteentjes. Zodat ze er net uitzagen als een echte koning of koningin.

Tegelijkertijd deden de vormelingen buiten gezamenlijk spellen passende bij ditzelfde thema en binnen konden de volwassenen met elkaar in gesprek. Tenslotte was er nog tijd om buiten onder het genot van warme chocolademelk en heerlijk fruit met elkaar even te kletsen of je gewoon even lekker uit te leven en met elkaar te spelen.

Ter afsluiting was er natuurlijk nog de viering zelf. Hierin werden wij uitgedaagd om na te denken bij wie wij horen. Het gaat er in ons leven om bij wie je hoort. Ben je nog van jezelf, of hoor je bij niemand? Hoor je bij je vader en moeder, of hoor je bij je geliefde?? Maar bij wie hoort Jezus dan eigenlijk? We leerden dat wij niet alleen bij onze familie en geliefden horen, maar ook bij Jezus. Want Hij is voor ons gestorven aan het kruis, omdat wij voor Hem zoveel waard zijn. Je bent dus nooit alleen! Hij geeft ons onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen. Een mooie boodschap om over na te denken in deze tijd. We kijken dan ook weer uit naar een volgende familiezondag.

Elvira

 

 

Print Friendly, PDF & Email