Laatste nieuws 13-10-2020

Aangezien er per kerk maar 30 plaatsen beschikbaar zijn voor kerkgangers (dit is exclusief koster, voorganger etc), graag uw aandacht voor het onderstaande t.a.v. het reserveren:

• Aanmelden kan telefonisch (076 5412231) of via de mail: info@parochiemariamagdalena.nl.
  • Aanmelding is nodig voor alle weekendvieringen in Prinsenbeek, Princenhage en Effen.
  • Er geldt een dringend advies dat aanwezigen een mondkapje dragen (volgens de richtlijnen van de overheid) dat bij voorkeur alleen tijdens het ontvangen van de H. Communie wordt afgedaan.
  • Degenen die zich aangemeld hebben krijgen altijd per email of telefoon een reactie terug.
  • Zijn de 30 plaatsen in de betreffende kerk vergeven, wordt per email of telefoon medegedeeld dat er helaas geen plaats meer is.
    Er zal dan gekeken worden:

o   Op welke zondag (eerstvolgende of de week erna) er op dat moment nog wel plaats is.
o   Of dat er voor die betreffende zondag wellicht nog plaats is in een van de andere twee kerken.

• U dient zich voor iedere zondag opnieuw aan te melden. U kunt zich niet aanmelden voor x-aantal zondagen achter elkaar.
  • U kunt voor  maximaal 2 personen reserveren, dit gelet op het maximale aantal van 30 personen.
  • Bij het opgeven van een misintentie kunt u reserveren voor maximaal  4 plaatsen per misintentie, dit gelet op het maximale aantal van 30 personen.
  • NB: Aangezien we graag iedereen een kans willen geven om een viering bij te wonen, vragen we u om de kerkgang te spreiden. Op die manier stellen we iedereen in de gelegenheid om een viering bij te wonen.

Laatste nieuws 10-10-2020

Vrijdagavond 9 oktober zijn de nieuwe richtlijnen van de bisschoppen bekend geworden. (klik hier voor reactie van R.K. kerk op oproep van minister Grapperhaus)

De bisschoppen vragen de parochies zo snel als mogelijk terug te schalen naar dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). Voor onze parochie betekent dit dat we met ingang van  maandag 12 oktober terug gaan naar 30 aanwezigen. Komend weekend houden we het zoals het de afgelopen weken geweest is.

Het bestaande protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ gedateerd op 10 juli 2020 blijft voor alle vieringen onverkort gelden met de volgende aanvullingen:

• Voorlopig niet meer dan dertig gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren

Komend weekend zal na iedere viering melding worden gemaakt van het terug schalen naar 30 aanwezigen voor het weekend van 18 oktober. Er zal worden aangegeven dat mensen zich dienen aan te melden voor de zondagsvieringen in alle 3 de kerken (niet voor de doordeweekse vieringen). Aanmelding gaat via het centraal secretariaat: info@parochiemariamagdalena.nl of telefonisch: 076-5412231. Na aanmelding krijgt men bericht of er nog plaats is voor de betreffende zondag. We realiseren ons dat we wellicht mensen moeten teleurstellen maar vragen om begrip als men pas over één of twee weken een viering kan bijwonen.
Ook wij betreuren deze gang van zaken, maar willen graag iedereen een kans geven mee te vieren.
En veiligheid voor alle medemensen gaat natuurlijk boven alles!

Laatste nieuws 24-7-2020

Aanmelden en reservering: enkele veel gestelde vragen
Op 10 juli 2020 publiceerde de Nederlandse bisschoppenconferentie op rkkerk.nl een nieuwe versie van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’. Parochies zijn daarmee aan het werk gegaan en hebben aanvullend enkele vragen gesteld met betrekking tot aanmelding en reservering.

Voor de parochiekernen Effen en Princenhage is het voor nu niet nodig om aan te melden en te registreren.
De kerk in Prinsenbeek is nog gesloten i.v.m. de verbouwing. Het bestuur en het team zijn momenteel bezig om te kijken welke regelingen er getroffen dienen te worden zodat ook hier in september de vieringen weer kunnen plaatsvinden. Hierover zal t.z.t. bericht volgen.

Laatste nieuws 18-5-2020

Het bestuur heeft op 12 mei jl.  besloten om het besluit van 14 april j.l. ( zie hier) om geen tarieven in rekening te brengen voor uitvaartdiensten, te verlengen tot 1 juli. Naar verwachting zullen per 1 juli weer meer mensen aanwezig mogen zijn bij uitvaarten.

Zodra er bericht van het bisdom is over eventuele versoepeling van maatregelen per 1 juni a.s. dan zullen wij dit uiteraard op onze website kenbaar maken.