Geen mens kan leven zonder een ander mens. En soms voel je je zo tot een ander aangetrokken dat je samen een verbond aangaat voor het leven. Je spreekt naar elkaar een plechtige belofte uit, roept niemand minder dan God tot getuige van je beste bedoelingen en bidt samen om Gods zegen over jullie toekomst.

Paulus schrijft terecht:
“Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste.”
(Uit zijn eerste brief aan de christenen van Korinthe)

Afspraken in de kerk
Rondom het sacrament van het huwelijk kent onze kerk een uitvoerige regelgeving. Zo kun je alleen voor de kerk trouwen als eerst het burgerlijk huwelijk is gesloten. Er zijn misschien nog andere persoonlijke omstandigheden die eerst met de pastor besproken kunnen worden.

Soms laat de situatie van het bruidspaar zich niet rijmen met bestaande regelgeving. Er kan dan gekozen worden voor een meer algemene viering waarin de dankbaarheid om de liefde wordt uitgedrukt en gebeden wordt om zegen over de gezamenlijke levensweg van de geliefden.

Aanmelden
Aanmeldingen voor het huwelijk kunt u doen bij het secretariaat van de parochie:
Markt 32,
4841 AC Prinsenbeek
tel. 076 – 5412231
(door de week elke morgen van 9.00 tot 11.30 uur geopend).
U kunt dan het beste vragen naar mevr. Addy van Tilburg. Bij haar kunt u terecht met al uw vragen over een huwelijk. Meestal is zij op maandagmorgen op het secretariaat aanwezig.

 

 

Print Friendly, PDF & Email